Roosendaal, St. Jan - Markt 2

Roosendaal, St. Jan

Rijksmonument (nummer 32710). De geschiedenis van de voormalige R.K. kerk St. Jan de Doper gaat terug tot de 16e eeuw. De huidige verschijningsvorm is 19e-eeuws en gebouwd op de fundamenten van de oorspronkelijke kerk. Het classicistisch gebouw uit 1839 is een ontwerp van de Antwerpse architect Franssen, en zoals vaak in die tijd gewijzigd uitgevoerd door de waterstaatsingenieurs De Kruyff en De Geus. De St. Jan is een driebeukige hallenkerk met absidiaal gesloten dwarsarmen en koor. De middenbeuk heeft een gestukadoord tongewelf en een graatgewelf over de kruising. De zijbeuken hebben een vlakke zoldering.

 

Nadat de kerk aan de eredienst werd onttrokken is het gebouw geschikt gemaakt voor de meest uiteenlopende evenementen. Bij de herbestemming zijn het hoogaltaar (in barokke stijl uit 1840), de zijaltaren, de preekstoel, de biechtstoelen en het orgel gehandhaafd en moderne toiletvoorzieningen, verwarming, ventilatie en een goede geluidsisolatie toegevoegd. Verder is het gebouw in 2007 gerestaureerd, mede dankzij een bijdrage van de de Provincie Noord-Brabant.

Het gebouw biedt plaat aan uiteenlopende evenementen tot maximaal 1000 personen, zoals recepties, huwelijksvoltrekkingen, vergaderingen, concerten en dansfeesten. Doordat de ruimte eenvoudig kan worden verkleind is de kerk ook geschikt voor kleinere gezelschappen. De organisatie van alle evenementen rust bij Hutten Exclusieve Catering. Dit bedrijf staat garant voor een passende sfeer en verzorging voor ieder (dus ook uw!) evenement.

www.stjanevenementen.nl / www.hutten.eu

Roosendaal, St. Jan
Roosendaal, St. Jan
Roosendaal, St. Jan